#noutăți e-Factura

e-Factura : Prelungirea termenului de la care se aplică sancțiuni

07.03.2024

e-Factura : Prelungirea termenului de la care se aplică sancțiuni

Conform legislației actuale în care sancțiunile ar trebui să intre în vigoare de la 1 aprilie, Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, ia in calcul o amânare a termenului de aplicare a sancțiunilor pentru neraportarea în sistemul RO e-Facura, în condițiile în care mulți contribuabili se plâng că sistemul este greu de folosit. Extinderea termenului pana la finalul lunii iunie depinde de unele calcule care se vor face în luna aprilie, spun surse interne din Ministerul de Finanțe.

Până în prezent, sunt raportate aproximativ o treime din totalul de facturi estimate a fi fost emise de la începutul anului, în condițiile în care ar raporta toți cei care au această obligație. Din cele 700.000 de firme înregistrate la ANAF, aproximativ 100.000 nu au folosit sistemul RO e-Factura până acum. Acestea vor fi notificate de către ANAF în Spațiului Privat Virtual, începând cu data de 15 martie, prin care li se va reaminti obligativitatea raportării.

Platforma noastră inteligentă de raportare, SmartTAX.ro, oferă cea mai favorabilă raportare funcționalitate/preț în ceea ce privește e-Factura, pentru a facilita colaborarea cu autoritățile fiscale. Contactează-ne pentru a afla mai multe detalii.