#noutăți e-Factura

Noutăți e-Factura: Între 1 ianuarie și 30 iunie 2024, facturile B2B trebuie transmise atât prin e-Factura, cât și conform regulilor vechi

13.11.2023

Noutăți e-Factura: Între 1 ianuarie și 30 iunie 2024, facturile B2B trebuie transmise atât prin e-Factura, cât și conform regulilor vechi

Guvernul a stabilit recent un calendar pentru tranziția la facturarea electronică obligatorie în relația B2B începând cu anul 2024. În prima jumătate a anului 2024, respectiv între 1 ianuarie și 30 iunie, este impusă transmiterea facturilor în relația B2B atât prin intermediul e-Factura, cât și conform regulilor tradiționale. 

Recomandarea actuală este de a utiliza în paralel atât sistemul actual, cât și noul sistem obligatoriu, pentru a minimiza riscurile de întârziere în transmiterea facturilor prin e-Factura sau, în unele cazuri, de neprimire a acestora de către destinatari. Întrucât aceste probleme pot avea consecințe critice asupra relațiilor comerciale și finanțării unor contribuabili, respectarea ambelor seturi de reguli până la 1 iulie 2024 este crucială.

De la 1 iulie 2024, potrivit noilor reglementări, doar facturile transmise prin e-Factura vor fi considerate valabile pentru operațiunile între persoane impozabile stabilite în România. Facturile sigilate de Ministerul Finanțelor în urma transmiterii lor prin e-Factura vor fi singurele acceptate, iar utilizarea altor formate de facturare după această dată va atrage sancțiuni.

SmartTAX.ro, platforma noastră inteligentă de raportare, oferă o combinație optimă între funcționalități avansate, versatilitate și costuri competitive în domeniul soluțiilor de raportare ANAF și e-Factura - B2B, fiind concepută pentru a simplifica interacțiunea cu ANAF și pentru gestionarea eficientă a facturilor electronice, atât în fluxul de ieșire, cât și în cel de intrare.